Symposium zu Laclau und Internationalen Beziehungen

04.07.2019

DE:
Das von Dirk Nabers und Frank A. Stengel herausgegebene Symposium “The Contribution of Laclau’s Discourse Theory to International Relations and International Political Economy” wurde in New Political Science veröffentlicht. Die Beiträge diskutieren, welchen Beitrag die Diskurstheorie der „Essex School“ zu zentralen konzeptionellen Debatten der Internationalen Beziehungen und Internationalen Politischen Ökonomie leisten kann. Im Vordergrund stehen für die IB/IPÖ zentrale Konzepte, wie etwa Krise, Sicherheit, Krieg, Geld, Repräsentation und Populismus sowie globale Ordnung.
Erhältlich hier, mehr Details und Pre-prints hier

EN:
The symposium “The Contribution of Laclau’s Discourse Theory to International Relations and International Political Economy”, co-edited by Dirk Nabers and Frank A. Stengel, has been published in New Political Science. The symposium explores what “Essex School” discourse theory can contribute to our understanding of central concepts in International Relations and International Political Economy. The symposium discusses central concepts in IR/IPE, including crisis, security, war, money, representation and populism, and global order.
Available here , more details and pre-printe here